24 sty 2013

kurczak ze szpinakiem






kiedy bylam mala, to strasznie nie lubilam szpinaku. oj cale wieki musialy minac zanim znalazl sie na moim stole. teraz jako dorosla osoba-przynajmniej na taka wygladam ;) staram sie , aby szpinak pojawial sie u nas czesto- jest zdrowy smaczy i ma fajny kolor. moj dzisiejszy przepis jest bardzo prosty , tani ,szybki i smaczny 

co musimy miec :








2 piersi z kurczaka

1 opakowanie szpinaku 

2 lyzki kukurydzy

sol , pieprz ,

 2-3 zabki czosnku


jak przygotowac :umyte piersi pokroic w kostke, paski jak tam kto woli i lekko osolone odsmazyc w woku , czy na patelni. ja robie w woku. kiedy miesko juz podsmazone dodajemy do niego szpinak-nie pokrojony tylko cale liscie. do tego dodajemy posiekany czosnek , pieprz i sol i na koniec kukurydze..dusimy , az nie bedzie soku ze szpinaku. gotowe.mozna rowniez -ja tak zrobilam- osobno usmazyc piersi , a na drugiej patelni przygotowac szpinak z kukurydza i zmieszac skladniki dopiero wtedy gdy beda juz gotowe .


3 komentarze:

  1. Uwielbiam szpinak,pod kazda postacia!z kukurydza jednak go jeszcze nie mieszalam ,czas nadrobic te zaleglosc:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy pomysl i na szpinak i na kurczaka ;)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. dziekuje bardzo :) a kukurydze dodalam , zeby bylo wiecej kolorkow, ot takie moje kombinacje hihi. a w smaku tez niczego sobie.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń